12.04.2012

Özlem

Çok zamandan beri yazmadığımı, hatta yemek tarifi paylaşmadığımı farkettim. Geçmişi farkedip, özleyip ''mış gibi'' yapınca aynı tadı alır mı insan? Hiçbirşey geçmiş gibi olur mu? Olmaz. Bilirsin geçmiştir bitmiştir, daha güzelini de yaşamışsındır, ama geçmiş denen meret işte o kadar tatlıdır ki, çıkmaz aklından, tadı düşmez dilinin ucundan...

Yeni tarif denemeye, hatta yemek yapmaya, fotoğrafını çekmeye, paylaşmaya, yazamaya engel koca bir göbeğim var bu dönem. İki domates doğrayıp nefes nefese oturuyorum. Oturunca yatmak istiyor bedenim, yatınca her yanım uyuşuyor kalkmak istiyorum. Her annenin bahsettiği ''en ağır'' son aya girdim. Heyecanla bekliyorum içimde büyüttüğüm küçük adamı. Bu küçük adamla ilgili çokça duygum var da, bir sonraki yazıya..

Hamilelik benim konsantrasyonumu neredeyse sıfıra indirdi. Bir fincan kahve, bir müzik ve kağıt kalemle saatler geçirebilen ben, bırakın yazmayı, bir köşe yazısını bile sonuna kadar getiremez oldum. Film izleyemiyorum mesela. En son okuduğum, hatta okuduğum demeyelim ara ara karıştırabildiğim kitap bebek bakımı ile ilgili birşeylerdi. Bu da bana Zeynep'i nasıl kaybettirdi bir bilseniz. Biri var benim içimde ama ben değil. Doğum yapıp, üç beş ay sonra toparlanıp hayatımı acilen eski düzenine benzer bir duruma getirmeliyim. Kahveme, ve sigarama kavuşabilirsem tabi.. Temmuzda Morissey, Ağustos'ta da Goran Bregovic İstanbulda olacak. Her ikisinde de gözlerimi kapatip ruhumu serbest bırakma hayallerim var, iki kadeh de şarap içebilsem daha ne isterim, kader kısmet ederse tabi..



Ekte fotoğrafını gördüğünüz şey bir dilim tiramisu. Fotoğraf demeye de bin şahit ister ya, ne eğilebiliyorum, ne çok fazla ayakta durabiliyorum ancak bu kadar oldu. Kaç zamandır canım istiyordu niyetleniyordum yapmaya, bugüne kısmetmiş. Bloglardan bir sürü tarif okudum, kendi keyfime göre derledim. Bence çok lezzetli en önemlisi de çok hafif oldu. Yediği herşeyin reflüye dönüştüğü hamilelere ısrarla tavsiye edilir.

Tiramisu

Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri

1 paket kedi dili bisküvi ( ben tam 21 tane kullandım, pakedin geri kalanı arttı)
1 shot espresso
1 shot hare kahve likörü
1/2 su bardağı sıcak su

üzerine serpmek için kakao

Hazırlanışı
1-Süt, un ve şekeri tencerede kaynayana kadar karıştırıp krema elde edin.
2-Ocağın altını kapatıp bu kremaya labne peynirini ekleyin ve iyice karıştırın.
3-Espresso, likör ve sıcak suyu karıştırın.
4-Baton kek kalıbını folyo ile kaplayın.
5-En alta bir kat krema dökün
6-Üzerine kahveye batırdığınız kedi dili bisküvilerden dizin.
7-Sonra yine krema döküp tiramisuyu bu şekilde tamamlayın.
8-Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dinlendrin.
9-Kalıptan çıkarınca da üzerine kakao serpin.

4 yorum:

miss kokulu defnem dedi ki...

her anı keyifle dolu dolu yaşa, o kadar hızlı ki zaman o koca göbişten keyif almaya bak, Allah nazarlardan korusun
sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Zeynep'im, ne kadar zorlasa da göbeğin seni, keyfini çıkardığına eminim ben. Son ayda ben de öyle büyük bir göbeğe sahiptim ki herkes ikiz mi diye soruyordu. Yok bizimki tombalak biraz diyordum. Hakikaten de hem enine hem boyuna geldi :).

Demek ki şu aralar yanında olup da sana sarılmak isteyecek olsam senden önce Poyraz ile kucaklaşacağız :). Valla hiç şikayetim olmazdı. O mis kokulu kuzuya sağlıkla kavuş şekerciğim.

Hamile olmayıp, Tiramisu'yu görünce gözü dönen teyze Defne sevgiyle kucaklar.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Güzel Defne'nin annesi, etkinliklere katilamiyorum, artik karsilasamiyoruz da, hersey yolundadir insallah, kocaan sevgiler:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Defnecigim,
Uzakta da olsan nasil yakin hissettiriyorsun kendini. Bu kadar uzakta degil yanibasimda olsan keske, sabah kahveleri icsek, mis gibi kekler pisirsek.
Bana sarilanlar yan yan sariliyorlar dedigin gibi, yoksa poyraza carpabiliyorlar:))
Duruyu kocaman opuyorum Defne Teyzecigim:)))