16.01.2014

Bir gün olsun

Bir gün olsun. Kaygisiz olsun. Zihnimdeki tüm düşüncelerden uzak, sanki aklımın kapısını kapatmışım gibi, sadece ruhumla başbaşa olabileceğim bir gün olsun.

İçinde kahkaha olsun. Tüm sevdiklerim yanımda. Mümkünse haber kanalları ve sosyal medya uzakta olsun ki hırsın ve doyumsuzluğun insanları nasıl insanlıktan çıkardığı ile ilgili kafa yormayayım.

Masallardaki gibi bir gün olsun. O masalın içinde yeşiller maviler pembeler, insan aklı neyi hayal etmek isterse sadece o renkler olsun. Masal olsun ki gerçek dünyadan bir an olsun uzaklaşabilmenin lüksünü kendime yaşatabileyim.

Bembeyaz, kolalı keten örtülerden hazırlanmış bir sofra, o sofrada porselen anne tabakları ile kristal anneanne bardakları olsun. Masanın üzerinde bir vazo, vazonun içinde pembe beyaz ve sarı güller olsun mis gibi koksun. Sofra olsun ki bu günün ağzımda bıraktığı tadı ruhumda bıraktığı tadla birleştirebileyim, ölümsüzleştireyim.

Güneş olsun, rüzgar olsun. Gözüm sadece masmaviyi görsün, baktıkça ruhum temizlensin, içim arınsın. Güneş olsun ki olmadığında tekrar doğabileceğini bileyim, umutlanayım.

Müzik olsun, müzik hiç susmasın. Şimdiye kadar hiç duymadığım bir şarkıya kulak kesileyim, şarkının sahibinin ve öyküsünün peşine düşeyim. Müzik olsun ki kalbimin de müzikle beraber ritim değiştirdiğini hissedeyim, bedenimi müziğin kollarına bırakabileyim.

Bir gün olsun. Kaygısız olsun. Paris'te olsun. Oğlum yanımda olsun. Olsun ki gözlerime bakıp güldüğünde aşka bir kez daha inanayım.

Simsiyah bir kahvem olsun. Yanında da havuçlu kekim olsun.

Havuçlu Kek
Not: Nemli, islak ve yumuşacık kekin formulunun içine süt koymamak olduğunu bilseydim, bugüne kadar yaptıklarıma kek demezdim.

Malzemeler

4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 avuç kırılmış ceviz
1 avuç kuru üzüm
1 avuç küşük küp kesilmiş elma



Hiç yorum yok: