9.01.2011

Mantar Salatası

Dün sabah erken kalkmakktan erken yol almaktan konustuk eşimle. Bu hafta sonu ev-sahil rutinlerinde gecen hafta sonlarımızdan farklı her iki gunu de dolu dlu yaşadığımız, gezdiğimiz ve bu uğurda da erken kalktığımız bir hafta sonu oldu. Sabahları öğlenlere kadar uyuyan biri olmadım hiç, ama ne kadar erken kalkarsam kalkayım uzun kahvaltı sofralarını ve radyo yanında gazete keyiflerini ve bunlarla yapılan miskinliği hep sevmişimdir. Fakat bu hafta sonu iki gün de yataktan kalkar kalkmaz disari firladik hemen. Dedim ya kalkınca konustuk diye eskiden ne çok erken kalktığımızı.. Mesela ben dedim konuşurken, dershaneye giderken hafta içi her sabah 06:30 da kalkıp sabah 07:00 de 2 km yol yuruyerek matematik hocamla birlikte dershaneye giderdim. Yol boyu gündemden, yazarlardan edebiyattan en çok da matematikten sohbet eder, bu sohbetimizi de sabah 08:00 de vardigimiz dersanenin cafesinde iki adet tereyağlı poğaça-kavhe eşliğinde ders başlayana kadar sürdürürdük. Daha mı gençtik, daha mı enerjik bilmiyorum ama bir sabah bile geç kalkmaz, bir sabah bile şikayet etmezdim bu duruma.

Şimdilerde ise sabah 06:30 da uyansam diyorum, iki tereyağlı poğaça yiyemesem bile bir kahve içsem, gazete okusam sabah 08:00 e kadar, geri kalan zamanlarda neler yapar neler sığdırırım hayatıma ama olmuyor. Ne kadar zorlasam sabah 08:00 den evvel kalkamıyorum yataktan. Tereyağlı poğaçayı da kahvaltımdan çıkarıp yerine çavdar ekmeği ile light peynir eklediğim o kadar uzun zaman olmuştur ki, bir yudum poğaça yesem akşama kadar midem ağrır herhalde.

Poğaçaların yerini çavdar ekmeği aldığı gibi, ana öğünlerde de hep hafif yemekler yer alıyor tabiki. Öyle eskisi gibi hamburger üzerine cips üzerine çikolata yemeyeli de yillar oldu, hani bir dilim pizza yesem ertesi sabah 1 kilo fazla çıkacak gibi metabolizmam, ağır ve narin, hatta alıngan... Bu durumda yeni tarifler, yeni denemeler olmadan da edemiyor tabi mutfağım. Hele ki kışın domatezsiz patlıcansız, taze otsuz kalınca ana yemeğin yanında birşeyler yaratmak o kadar zolaşıyor ki benim için, bazen çok sevdiğim kereviz, pırasa, lahanadan bile sıkılıyor insan.


Bu salata geçen akşam annemin mangal yanına yaptığı salatalardan biri. Hazırlaması pratik, bir o kadar da lezzetli ve doyurucu. Malzemelerinin de hazır, konserve olarak bulunuyor olması işi daha da pratikleştiriyor tabi. Farklı salatalar arayanlara alternatif olması dileği ile

Mantar salatası

Malzemeler

1 kavanoz mantar konservesi (dilerseniz, taze mantar alip haşlayarak da yapabilirsiniz)
1/2 kavanoz doğranmış yeşil zeytin
1/2 kavanoz doğranmış siyah zeytin
1/2 kavanoz doğranmış közlenmiş kırmızı biber (Yine mevsiminde kırmızı biberi közleyerek de yapabilirsiniz)
Doğranmış dereotu ve maydanoz
Zeytinyağ, limon tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın ve aromalarının brbirine geçmesi için en az yarim saat beklettikten sonra servis edin.

3 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Zeynepcim, inan senide tanımak ve sohbet etmek ben,m için bir keyifti. iyi ki gelmişim dedim:)Güzel sözlerin içinde ayrıca teşekkür ederim:) çoköperim sevgiler ve elelrine sağlık.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Tseşekkür ederim Hilalcigim:)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Çok farklı ve lezzetli bir salata olmuş.. Ellerinize sağlık