Bu tarif annem tarafından et sevmeyen ama vejeteryan olmayan birine et yedirme taktiklerinden sadece biridir. Kendisinin et yemediğim için yalvar yakar beni götürdüğü bir diyetisyenin bana göre manasız, ama et severlere göre oldukça yerinde olan uzun süreli bir konferansının sonucunda haftada 2 aksam kurubaklagil, 2 akşam balık, 2 akşam dolma ve 1 akşam tonbalığı yemeye mahkum edilmiş durumdayim. Zira annem her sabah telefon açıp bu akşama ne pişiriyordun diye sormakta, beni çeşitli halk hurafeleri ile tehdit etmekte, zorlandığı zamanlarda da duygu sömürüsü yapmaktadir.Hayatını roka, peynir ve domatesle geçirebilecek biri için bu duruma alışmak çok güç tabi ama anne hatridir, bilimsel gerçeklerdir deyip kendimi zorlamaktayim.
Et severler okumasın- topraktan bitme otlar, sebzeler, meyveler kendi halinde dururlarken, bir zamanlar kırlarda bayırlarda hoplayıp zıplayan mutlu mesut yaşayan bir hayvanın yaşamına kurubaklagil dururken protein almak, pekmez dururken demir almak ya da sadece üzerine kekik ekleyip ekmek banmak fantezileri ile son veren bir sektörün ürünü olan kıymanın, yediğiniz zaman et kokmayan, lezzeti bana göre ''et kokmayan ama hayatımda olmasa da olur'' olan fırında pişmiş köftesidir bu fotoğraf.
Et sevmeyen ama yemek zorunda olanlara yegane kurtarici önerimdir. Beş gün gizli gizli marul yiyerek mutlu olabilir, bir gün balık yiyerek vicdanınızı rahatlatabilir, geri kalan yedinci gün de bu içinde ıspanak olduğu için sizi mutlu edecek köfte ile büyükleri ve doktorları memnun edeiblirsiniz.
Hepinize sağlıklı günler
Ispanak patates püreli fırın köfte
köftesi için
350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1/4 bayat ekmek
tuz, karabiber, kimyon
1/2 demet maydanoz
püresi için
2 adet patates
1/2 kg ince kıyılmış ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber
Hazırlanışı
1-Köfte için tüm malzemeleri yoğurun ve köfteleri mandalina büyüklüğünde toplar yapip ortalarını hafifçe bastırarak tepsiye disin, 200 derecede 30 dakika pişirin.
2-Püre için patatesi haşlayın, süt ve tereyağ ekleyip karıştırırken, doğranmış ıspanakları da ekleyerek pişirin.
3-Köfteleri fırından çıkarıp üzerlerine patatesleri ekleyip tekrar fırına verin
4- 20 dakika daha pişirin servis edin.
15 yorum:
Sevmeden yemek gerçekten kötü bir histir bilirim neyse ki böyle kandırmacalı tarifler var da, insan ne yediğini çok fark etmeden yemiş oluyor :))
Merhaba ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar bence eti de afiyetle yemelisin sevgiler...
Akşam akşam güldürdün beni. et severim köftede ama normal sulu yemekte kıymayı pek tercih etmem. Bu tarif süper . Annene selamlar:)
Selincigim, aynen oyle, roka diye yiyorum gozumu kapatip:)
Sevgiler,
Sevgili Özgen, çalışıyorum:)
Hilalcigim, ooo bende ne komik yemek hikayeleri var br bilsen:)
Aleykumselam bu arada:))
Ne zaman buluşuyoruz????
Hilalcigim sana mail atamadim adresinden sen bana bir mail gonderir misin? papatyadunya@gmail.com
ellerine sağlık çok güzel olmuş köfteler.
zeynep bugün ıspanak aldım:)
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
Sevgili lezzet sarayı teşekkür ederim:)
Zeynepcigim,
1 kilo almistim ben, yarim kilosunu bu kofteye kullandim, yarim kilosunu da bol sarımsak ve soganla kavurdum tavsiye ederim:)
Sevgiler,
Handecigim cok tesekkur ederim,
Merhaba; öncelikle bloguma bıraktığınız zarif yoruma gönülden teşekkür ederim..Köfte çok değişik ve güzel olmuş,elllerinize sağlık..İzlemeye aldım...Sevgilerrrr....
Yorum Gönder