10.12.2010

Tatil

Nereye gidersen git kendini de yanında götürüyorsun, En sevdigin sokaklarda yahut en çekindiğin kalabalıklarda hep yanında kendin, tam aynadaki aksin. Kızdın kırıldın ya da kaçtın diyelim, hiç bilmediğin bir ülkeye, tanımadığın insanların arasına. Yürürken koşarken ya da sadece yaşarken hep yanıbaşındadır kendin.Duydugun bir müzik, tattığın bir lezzet konuştuğun gündelik cümleler, hep ama hep kendini anımsatacak sana. Sen düşünüp bulmadıkça seni kızdıran üzen şeyi her konuştuğun gözde o kızdıklarını görecek, onu yaşayacaksın. En güzel zamanlarda, en keyif aldığın anlarda bile gelip onutaracak yanıbaşına bu sahibi belli, geleceği çoktan çizilmiş tanıdık duygu.

Heryerdesin asında, kocaman büyük bir enerjisin ve binbir hüzne bürünüp de dağılmış gibi yayılmışsın koca dünyanın her bir köşesine. Annenin en sediğin kurabiyesinin kokusu, pazartesi sendromlarının içimize ilmek ilmek yerleşmesine sebep olan arı maya silgisinin fosforlu rengi, en büyük serginin en güzel yağlıboya tablonun en sofistike rengi… Ya da gözünü kapattın diyelim, kulaklarını da tıkadın say, en siyah karanlıklarda sen varsın yine yalnız sen.

Tüm bunlar aklımda, bilmediğim ülkelere, tanımadığım kalabalıklara gidiyorum. Yanımda en çok ben var. Sevdiğim görmek istediğim ya da kaçtığım herşey yanımda benimle. İçimdeki benin üzgün yanlarını iyileştirmeye, güzelliklerini ise salıvermeye gidiyorum orta yere.İstanbul ise bensiz 10 gün. Kar yağacakmış duyduğum kadarı ile, poyraz beni sever bekler de öyle eser bilirim. O yüzden içim rahat, aklım hep yanımda.

Hepinize güzel hafta sonları, ardından da güzel bir hafta olsun. Umut ve güzellik hep yanbaşınızda olsun!

2 yorum:

Dilek'ce dedi ki...

Zeynepcigim yanibasindaki kendinle gönlünce bir tatil gecirmen dilegiyle! Iyi tatiller!

sihirli dedi ki...

Çok güzel anlatmışsınız,sanki içimdekiler yazıya dökülmüş, elinize sağlık...