7.12.2010

Doğal Şifa: Bal Limon

Çocukluğumdan beri içerim bal limonu. Bilgiye erişim bu kadar kolay değilken büyüklerin anlatimı ile bilirdik yararlarını, şimdilerde saymakla bitiremedikleri gibi pastil üreticileri bile ürünlerinden en çok bal limonlu olanların tüketildiğinden bahsediyorlar. Ben tadını o kadar çok seviyorum ki, hani hergün yapsam içerim diyebilirim.

Beslenmemde protein, karbonhidrat ve sebze meyve dengesine çok önem verdiğim için çok da sık grip olmam aslında, en son 2,5 yıl once grip olmustum, ama bu zamanlarda solunum yollarım benimle cok uzun süren bir inatlaşmaya girerler. Hafif akıntı, bazen hapşuruk, geceleri boğaz yanması peşimi bırakmaz, ben kendimi mandalina elma roka ve bol limonlu tavuk çorbasına boğarım. Ama diyorum ya tüm bunların yanında bir mucize vardır ki, herşeyden daha iyi gelir bana.



Bir bardak suyu cezvede kaynatırken içine 2 adet limon sıkıyorum ben, sonra da 3 tatlı kaşığı kadar bal ekliyorum. Ekşi seveler daha az, tatlı sevenler daha çok ekleyebilirler tabi, çok da minimetrik bir tarifi yok bu mucizenin, ikisi bir araya geldiğinde bir formul mü çıkıyor yoksa bal ve limon ayrı aynı mı iyi geliyor bilmiyorum ama tüm şikayetlerim geçiveriyor benim. Özellikle soğutmadan, kendimi zorlayarak içebileceğim maximum sıcaklıkta içiyorum bal limonu, böylece bir sıcaklık ile ter atıp toksinlerimden de kurtuluyorum. Hele evdeysem, üzerinde bir de battaniye ile şekerleme yaparsam değmeyin keyfime.



Etrafta birçok kişinin boğaz ağrısı ve burun akıntısı şikayetinden yakındığını duyuyorum. Eğer gribal bir enfeksiyonunuz yok ise bu tariff tam da sizin ilacınız.

4 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Bu yazının özellikle "Bir battaniye ile şekerleme" kısmına bayıldım şu gün, şu saatte, şu uykusuz dakikalarda Zeynepciğim.

Gönlünce bir tatil ve yeni bir yıl diliyorum şimdiden öpücüklerimle birlikte.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçincigim, seni burada tekrar gormek ne guzel,
İyi dileklerin için cok teşekkür ederim, 2011 hepimize çok iyi gelsin, sihirli degnegi ile dileklerimizi gerceklestirsin insallah.
Sen bir hastalık uydur bugun, erken kaç işten, çocuklar gelmeden şekerleme yap azicik:)))
Sevgiler,

Zeynep'in Evi dedi ki...

canım zeynepim sana böyle hitab edesim geliyo bloguna uğradığımda:)
balı da limonu da seviyorum ve ayrı tüketiyorum ama artık birlikte:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Zeynepim ne sevinirim bu hitabına:))