Tüm bunlar olurken aslında kendi içimde de kendimle yalnız kalası bir durumum var. Müzik arşivimi düzenleyeyim, İz TV izleyip Fener’de herhangi bir sokaktaki küçücük bir caminin eskiden kilise oluşunu izleyip düşünesim, İlber Ortaylı dinleyip hayallere dalayım, ballı kurabiye yapıp yiyesim var. Bugün Sertab Erener’in otobiyografisini aldık DNR’dan, öyle güzel bir biyografiydi ki eve gelip DVD’yi çalıştırdığımda koltuğa geçmek için gözlerimi televizyondan alamadım ve bütüm biografiyi DVD’nin yanında yerde izledim. Kendisine extra bir hayranlığım olmamasına rağmen Sezen Aksu’ya olan hayranlığım dolayısı ile bu kadının da hayatı hep ilgimi çekmiştir. Çünkü ben Sezen Aksu’nun birşeyi olmak istemişimdir hep hayatta. Ünlü ya da çok sevdiği birisi değil, kuzeni, köpeği, evindeki menekşesi ya da makyözü hiç farketmez, ama o kadının hayatında birşey olmak isterdim. Bu yüzden bu biyografiyi çıkmadan beklemeye başlamıştım. Hepinize hatta Sertab sevenlere özellikle tavsiye ederim.
Sezen Aksu demişken, Cuma günü de Uzay Heparı anısına yapılan albümü edindim hızlıca. Çocukluğumuzdan bu yana birçok değişik insandan dinlediğimiz o muhteşen Uzay şarkılarının, günümüzden birsürü güzel ses ile yorumlanmış bu albüm üç gündür hayatımda. Ne kadar dinlesem de tükenmeyecek bir albüm, özellikle Ayşe Özyılmazel’in seslendirdiği ‘’Biçare’’ çok derin ve manalı olmuş.
Ne düyordum nerelere geldim, daha yeni yılda kendime vereceğim sözleri bile listeyemedim. Ekmek makinemde çok güzel bir mısır ekmeği yaptım resmin bile çekemedim. Laptopumda da eskiden yapılmış tarifini sizlerle paylaşmamı bekleyen birsürü tarif var. Kanyonda bir restaurantda yiyip tarifini de Portakal Ağacı’nda bulduğum Falafel bunlardan biri. Araştırmalarıma göre Falafeli hafif olması için fıfında yapanlar bile var, ben ilk denemem olduğu ve misafirlerime ikram edeceğim için ana tarifin dışına çıkmadan kızartarak yaptım, ama neredeyse hiç kızartma yemeyen bana bile ağır gelmedi.
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 soğan
¼ demet ince kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı kişniş baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 yemek kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Nohut, soğan, maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu mutfak robotunda kıyıp larışmalarını sağlayın.
Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın.. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin.
Karışından küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
9 yorum:
Çok geçmiş olsun Zeynepciğim.. İnşallah yeni yılda hayatında herşey çok güzel olur ve bu şanssızlıkları, karanlık zamanları unutturur sana. Felafeli ben de çok severim, ellerine sağlık. Ben de Pazar kahvaltımıza senin patatesli böreğinden yaptım, hani sen annenin ellerinden yemiştin ya? (yanlış hatırlamıyorsam:)) Kulaklarını çınlattık sofrada.
Sevgilerimle canım..
Papatyacım çok çok geçmiş olsun, umarım şimdi iyisindir.
Falafeli ben de bir kere üniversitemin bahar şenliğinde ülkeler stantında tatmıştım, gerçekten hoş bir lezzet. Ellerine sağlık canım:)..
Yeni yılda, kendine ayıracağın daha çok zaman, bol enerji, bol neşe, sağlık, mutluluk....diliyorum:).
Sevgileeer;))..
aslı
Zeynepcigim,
Oncelikle gecmis olsun ve iyi seneler. Bu kapali havalar nedense beni de cok mutlu edemedi bu sefer. Oysa ki ben de cok severim bu havalari. Felafel cok severim ben, Ingiltere'de okurken Mısırlı komsumdan ogrenmis sonra da muptelasi olmustum. Ama Mısırlılar (ya da en azından benim komsum) felafelin icine maydonoz degil de taze kisnis koyuyorlar. Cok degisik bir kokusu oldugundan cogu insan sevmez kisnisi ama bence felafele cok yakisiyor.
Umarim simdi daha iyisindir canim.
Bu felafeli denemek lazim, hic merak edip tarifine bile bakmamistim, ama ne kadar kolaymis...ellerine saglik.
Sibelcigim cok teşekkür ederim arkadaşım, yeni yıl hepimize güzellikler getirecek inşallah. Patatesli böreği denemene sevindim, klasik patatesli böreklerden farklı olarak içinde soğan olmaması çok güzel bence,
Kelebekciğim teşekkür ederim, yeni yıl sana mutluluk neşe getirecek eminim:)
Nihancigim farkındayım, bu kış daha sessizsin sanki yazılarına da yansıyor.
Ben de falafeli geçen akşam House Cafe'de yedim içinde kişniş olduğunu farkettim çok lezzetliydi, bir dahaki sefere ben de deneyeceğim.
Sevgiler,
Sağol Açalyam, dene sen de muhakkak belki kızartma değil fırında yaparsan Dante Paşa da sever:)
Yorum Gönder