10.03.2008

Masal bu ya

Bana bir masal anlat bugun avunmaya ihtiyacım var. İçinde hiçbir acının sonsuza dek sürmediği, masal da olsa birşeyler anlat bana avut beni. Ne olur bir gün yaşarken gözlerimi kapasam, hayat kendiliğinden aksa gitse ama ben bir masal dinlesem? Sanki kulağımda hep duymak istediğim bir müzik, trafik var hatta karmaşa... En çok ilahi adaleti anlatsan bana, sevgi reddi hastalığına kapılmış etrafımda herkes ama ben gözümü kapatsam o müziğe dalsam.. Müzik benim masalım olsa keşke...Ne olur ki kendimi birgun kandırsam? Sadece bir gün guzel seyler duymaya ihtiyacım var. Masal bittiğinde nerede olduğumun önemi yok aslında, biteceğini bilsem de bir hayal ülkesinde, bir peri masalının ortasındaki şatoda duymak istediklerimi duysam ne olur ki?

Sahte gözlerini üzerime dikmiş herkesi kovsan, üç kişi alsan yanıma anlattığın masala, bir prenses, masalın bir simgesi bir de küçük duygu... Dört kişi olsak bu masalda, onlar da bilmese masal olduğunu, sadece ben versem, onlar alsa sormadan, görmeden, işitmeden. Kocaman kalabalıklar içinde, çoğaldıkça kalabalıklar, nasıl da yalnızlaştığımı ne kadar sevdiğimi anlatsam onlara. İnsan kanser olduğunda hastalıklı olan organını söküp atamaz ya vücudundan, işte aynı bir kanser hastası gibi vücudumu saran bu illetten kurtulabilmek adına ardımda bıraktığımın onlar olduğunu anlatan br masal dinletebilir misin bana? Sahi dinleseler o zaman anlarlar mı beni?

Kimse farketmese benim bir masal dinlediğimi, öylesine hayatta, öylesine ben gibi gözüksem de, yalan bir masalın içinde olsam bugün, bana son sözü söylemeden bitireceğin bir masal anlatabilir misin?

Bana sadece yarın; en sevdiğim tatlıdan bir dilim yemiş gibi dilimin ucunda sarhoşluk bırakan bir masal anlatabilir misin?

Malzemeler

3 yumurta
2.5 su bardağı un
1 paket kakaolu puding
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Fırınınızın ıısını 170 ereceye getirin. Yumurta ile yağ ve sütü çırpın. Ayrı bir kapta un, puding, pudra şekeri, kakao kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı birbirine iyice yedirecek kadar karıştırıp yağlanmış minik muffin kaplarına boşaltın. 15-17 dakika kadar pişirin.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Papatya'cığım,
bazen yorumsuz bırakıp bir yazını başka bir yazına yolculuğa çıkıyorum. Bu, senin gibi yazıya dökememektendir içimdekileri. Okuyorum ama, hem de hiçbir kelimesini kaçırmadan, sindire sindire...
NOT: Bilirsin senin pudingli tariflerini denemeden duramam :). Minik keklere bayılan ben bu tarifi de bayıla bayıla :p deneyeceğim.

Sevgiyle kucaklarım.

Adsız dedi ki...

Canım inan aynı duyguları ben de hissediyorum çoğu zaman; kendi anlattığım, kahramanlarını kendimin şekillendirdiği bir masalda yaşamak istiyorum...
Her ayrıntısını belirleyemesem de zaman içinde kendi kendimi bile şaşırttığım yönler veriyorum masalıma:).
Bu kekcikler nefis olmuş Papatyacım, puding kullanmayı düşünmüştüm ama hiç deneyemedim, şekerini ayarlayamam diye düşündüm hep. Eh, bu güzel tarifle denerim artık:).
Sevgilerimle canımcım..
aslı

Adsız dedi ki...

merhaba çok yazınız çok güzel minik keklerde harika ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Siten hayırlı olsun şekerim! :)

Adsız dedi ki...

Zeynepciğiiiiim,
Hayırlı, uğurlu, bol ziyaretçili olsun, yeni tasarım sana şans getirsin diyorum.
Sevgiler kucak dolusu...

Adsız dedi ki...

aaa bu ne güzel sayfa yaaa...blograzzide azönce gördüm sayfanızı ve bayıldım bayıldım...takip edicem,sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba zeynepcigim,

ne güzel olmus siten (zaten güzeldi). hayirli ugurlu olsun,

kocaman öptük,

pismaniyen & canan

Adsız dedi ki...

Canikom, Harika olmuş siten, bayıldım. Sevgiler, Esra

Adsız dedi ki...

Defneciğim,
Bilmem mi hep yanımdasın sen:)

Adsız dedi ki...

Aslıcığım;

Ben de ilk denemem de az kalmıştı şeker, üzerine bol bol pudra şekeri döküp yemiştik:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Rumeysa çok teşekkür ederim

Sevgiler;

Adsız dedi ki...

Sevgili Defne, Burçin;
Teşekkür ederim, benim de çok içime sindi, hem görüşlerinizel renklendirdim biraz umarım bu halini de beğenmişsinizdir.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya çok teşekkür ederim, o zaman bloguma hoşgeldin:)

Adsız dedi ki...

Canım Canancığım çok teşekkür derim,
Pişmaniyemi de göbüşünü de opüyorum:)

Adsız dedi ki...

Esracığım beğenmene cok sevindim, bahar sayfası oldu bu seferki:)

Adsız dedi ki...

sayfanızı tesadüfen keşvettim ve artık devamlı geleceğim hikayeler ve lezzetler harika ellerinize ve emeğinize sağlık yolunuz düşerse sizi sayfamda görmekten mutluluk duyarım güzelliklerle ve başarılarla dolu günler diliyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Yuxel hoş geldin, hemen ben de seni ziyarete geliyorum:)