6.11.2007

Aşık mısınız?





Aşkın kuralı var mıdır? Ya da kuralı bırakın aşkta mantık var mıdır ki? Kendinden 30 yaş büyük birine aşığım diyen birinden ne kuralı ne mantığı bekleyebiliriz. Senelerce tek bir bakışını bekleyen bir platoniğin, yüzbininci kez af dileyen bir erkeği affeden kadının, ya da hala aynı insanı senelerce unutamamış bir insanın boğazındaki düğümden başka birşey değildir ki aşk. Mantığı olmadığı gibi acısının boyutu da yoktur, nerenizi acıtacağı da belli değildir. Bir bakarsınız aşk sizin anlayamayacağınız, asla yapamam dediğiniz birçok tavrı, düşünceyi bir başkasına defalarca yaptırabiliyor. Ya da yapmam dediğiniz şeyleri gün gelip de kapınızın önüne koyuveriyor. Bir gün bir ikinci olur bal gibi de kabul eder beklersiniz, gün gelir aşk sizi esir alır, elinizi kolunuzu yönetir de nereye koyacağınızı bilemezsiniz.

Bu durumda bir çapkına, yaşça büyük birine, en yakın arkadaşımızın sevglisine, ya da 30 yıllık evlilik ve 2 torundan sonra bir başkasına aşık olabiliyor isek neden aşkımıza bu kadar sahipsiziz? Neden aşkımzın önünde eğilip ondan özür dileyemiyoruz?

Etrafımız gururunu aşkından üstün tutan ya da tuttuğunu sanan insanlarla dolu. Halbuki sevdiğim adamın gözlerinin içine bakıp herşeyimle ona teslim olduğumu söylememi nasıl gururumla aynı teraziye koyabilirim ki? Seviyorum, aşkından da ölüyorum ama bunu söyleyemiyor ya da birtakım hesaplar uğruna söylemiyorum neden ki? Ya da çok haklı olduğum bir kavgada, nasıl olur da özür dileyip sevdiğimin kollarına kendimi bırakmam da için için ağlar bu aşkı zedelerim? Ben aşkın olduğu yerde diğer hiçbir duygunun yeri olamayacağına inanıyor ve bunu da ne olursa olsun savunuyorum. Mantığı olmayan bir duyguya neden mantık sığdırmaya çalışıyoruz hiçbir zaman anlayamadım. Ne hissedersem onu söylerim, başka duygular ile kıyaslayıp aşkımı, elime ne geçirebilirim ki hayatta.

Aşkınızı ilk önce kendinize itiraf edin, eğer inanıyorsanız da bir dakika bile içinizde saklamayın. Gidin sevdiginiz insanın karşısına, ben sana aşığım, bakışlarındaki sıcaklık beni kavuruyor deyin, sabahlara kadar uyuyamıyorum seni düşünmekten, söylediğin herşeyin altında bir mana anlam arıyorum deyin, ne diyorsanız deyin yeter ki suskun kalmayın. Varsın karşılıksız olsun aşkınız, söyleyemeyip var olmayan birşeyi aşk sanıp yaşamaktansa, reddedilin ya, aşk gibi bir mantıksızlığın yanında reddedilmenin önemi ne olabilir ki? Aşık olabiliyorsunuz ama reddedilmekten mi korkuyorsunuz? Çok komik...

Dışarıda nasıl bir fırtına, yanınızdaki aşka sarılmalık, uzaktaki aşka telefon açıp kısık sesle şiir okumalık. Hatta hatta sımsıkı giyinip birlikte ıslanmalık.Alın size afrodizyak bir tarif, pişirin yedirin, aşksız kalmayın!

Bu yazı da aşık olup itiraf edemeyenlere cesaret olsun 

Malzemeler

3 yumurta
1.5 bardak toz şeker
2/3 paket tereyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata

Sos için;

½ su bardağı krema
½ paket bitter çikolata

Hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın. Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da koyup kek hamurunu tamamlayın. Son olarak damla çikolatayı de ekleyin. 180 derecede 45-50 dakika pişirin.

Benmarida erittiğiniz sosu sıcakken üzerine dökün.

21 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Aşığımmmmm aşıkkkk. Eşime, çocuklarıma, makineme, bloguma.... diye bu liste uzayıp gidebilir tabi. Ama aşk bir yana ben bayıldım bu muffinlerin iştah açıcı görüntüsüne. Nasıl da ye beni dercesine pırıl pırıl parlıyorlar.
Ellerine sağlık Papatyammmm...

butterfly dedi ki...

Önce bu güzel keklerin görüntüsüyle içim kıpır kıpır oldu, sonra yazını okudum; içime ılık ılık huzur doldu:).
Aşk ne güzeldir..Ne kadar kuvvetli, heyecan verici, yakıcıdır aşk. Tehlikelidir de aynı zamanda. Ama güzeldir, güzeldir işte:)..
Sevgiler canım Papatya..
aslı

Tijen dedi ki...

Aşk benim için Maya 1.5 yıldır. Ondan daha kıymetli bir aşk var mı? (Şu ara yok)

Nezaket dedi ki...

Papatya, guzel yazi, guzel tarif. Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

asik oldum ama itiraf edemiyorum uzun zamandir. sanki bana yazmissiniz bu yaziyi. ne yapacagimi sasirdim kaldim. benden 10 yas buyuk. kafam cookkk karisik. ama gelin gorunki dediginiz kadar kolay degil itiraf etmek. inanin su karisik kafami daha da cok karistirdiniz.

bi diger askimda cikolata bak bunu itiraf etmek daha kolay. hep bunu soylesemde olurmu?

sevgiler,
hb:(

Betül İnce dedi ki...

Merhaba,

Aşk tek kişiliktir derim ben. Yani herkes kendi aşkını yaşar ve bu teklikler karşılıklı olarak aktarıldığında, hissedildiğinde, dokunulduğunda, özlendiğinde, acı çekildiğinde daha da muhteşem olurlar. Gerçekten, hayat aşkı saklayacak veya yaşamaktan vazgeçecek kadar uzun değil.
Muffinleriniz muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
Selamlar.
Betül-yemekkutusu

cekirdeksizuzum dedi ki...

söylemeyip, içimde kalacağına, söylese miydim diye düşünüp duracağıma her zaman söylemeyi tercih etmişimdir.
bu kekler eşliğinde bir itirafın karşısında kimsenin karşılıksız kalabileceğini düşünmüyorum:) ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

Adsız dedi ki...

bu guzel kekler, ve senın muthıs anlatımın karsısında nutkum tutuldu.. asıkmıyım evet, kızıma:)) özge me..

sevgıler
fıdan

zehra dedi ki...

hayatta aşıgım yasayabildigim için minnettarım :)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Allah aşkını korusun Burçinciğim:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Aslıcığım,
Keklere de aşığım ben:)
Opüyorum

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Tijenciğim,
Maya da aşık olunmayacak gibi degil hani:)Maşallah maşallah

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Nezaketciğim teşekkür ederim,

Sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili hb,
Anlatıverin işte aşkınızı, bu yazı size cesaret olsun:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Betul,
Teşekkür ederim, fakat aşk tek kişilik olmasın ya, hep karşılıklı, paylaşımlı olsun:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Çekirdeksiz üzüm,
Heh söyle tabi ya, ben kendimi yiyeceğime, anlativereyim karşımdaki düşünsün biraz da:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Fidaneli,
En güzel aşk anne kız aşkı zaten:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Zehracığım,
Öyle tabi, nefes aldığımız müddetçe aşk var:)

Unknown dedi ki...

Sitenizi ilk ziyaretim sanırım...Çok güzel yazmışsınız.Her durumda ve şartta o kadar kolay değil aşkı itiraf etmek...Bence aşk bazende susmaktır....
Muffinler çok güzel görünüyor fotoğrafı çok başarılı çekmişsiniz...Sitenizi genel olarak çok beğendim zaten ellerine kaleminize sağlık...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Papatyaaaaa iyimisin? ses ver lütfen.Emine

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Zerrinciğim çok teşekür ederim,

Emineciğim; ses bir iki burdaaayımmm:)