10.10.2007

Öylesine


BOŞUNA

Sen yoksun.........
Boşuna yağıyor yağmur...
Birlikte ıslanmayacağız ki.....
Boşuna bu nehir......
Çırpınıp pırpırlanması.....
Kıyısında oturup göremeyeceğiz ki...
Uzar uzar gider..
Boşuna yorulur yollar..
Birlikte yürüyemeyeceğiz ki..
Özlemlerde ayrılıklar da boşuna
Öyle uzaklardayız..
Birlikte ağlayamayacağız ki
Seviyorum seni boşuna..
Boşuna yaşıyorum
Yaşamı Bölüşemeyeceğiz ki ...

AZİZ NESİN

Bazen birileri duygularımızı yazmış oluyor, biz de ne yazsak da, hangi lafın ustune hangi kelimeyi koysak da olmayacağını hissediyoruuz, sadece susmak, okumak, paylaşmak kalıyor.

Bugünlerde öylesine yaşıyorum hayatı. O ömürde çok az kere rastlanan, ama her seferinde arabadan inp seyredilemediğim günbatımı gibi. Duyduğum ama içime çekemediğim deniz kokusu gibi. Güneş doğuyor, bir bakmışım bu saat olmuş. Ne bir fincan kahveyi hakkıını vererek içebilmişim, ne de bir durup düşünmüşüm neredeyim diye. Kaç zaman olmuş kulağımda Yeni Türkü Beşiktaş’dan Ortaköy’ e yürümeyeli? Bir dilim beyaz peynirle bir şişe rakı devirmeyeli? Ya da sadece yazmayalı?!

Annem hep ‘’kim ne yaşıyor ise kendi seçimidir’’ der. Kadere, kısmete yüklenenlere, faydasız şikayet edenlere hep kızar.İşte ben de bu satırları yazıyorsam eğer hayatta, öylesine yaşadığım içindir. Oysa ben sadece bir Pazar öğleden sonrasında Nişantaşından bıkmadan sıkılmadan aradığım ama bulamadığım o küçük, şirin, sıcak, sevimli cafeyi bulup bir fincan portakal çayı içmek istiyorum. İşte o zaman öylesine yaşamayacağım. O zaman Papatya olacağım.

Bayramdan sonraki hafta çıkamadığım iznime çıkmak için yarın son çalışma günüm. Yine öylesine kalkıp, öylesine çalışacağım, öylesine eve geleceğim. Cuma günü de öylesine bayram ziyaretleri yaptıktan sonra evime geleceğim. Sabahleyin kahvaltı tepsim kucağımda televizyonu açtığımda türk filmi olsun istiyorum. Eğer çok istersem Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın ‘’Kara Gözlüm’’ filmine rastlar mıyım? Yüzbininci kez izleyip yine de sonuda mutluluktan ağlar mıyım?

Önümüzdeki hafta mesela telefon çalmasın istiyorum. Bir an unutulsam nasıl olur? Beni unutmaması gereken bir dizi insan unutmuşken, bir an daha unutulsam? Affetmenin en güzel yolu unutmaktır ya, ben de herkesi unutsam da affetmiş olur muyum beni unutarak affettiğini zanneden figüranlar gibi?

Burasi hakiki günlük gibi oldu bu sefer. Efendim ben öylesine yaşıyorum demiştim ya, Hasanpaşa Köfte’den artan patateslerden öylesine patates topları yaptım. Patatese azıcın tereyağ, tuz, ve süt koyup karıştırdım, sonra da top top yapıp toz parmesan peynirine yuvarladım. Ardından da cici bici kürdancıklar taktım. Yaparken pek öylesine değildi ama...

17 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Papatyacığım, bende televizyonu her açtığımda Ediz Hunlu Filiz Akınlı bir film bulursam çok seviniyorum.Helede dışarıda yağmur ve benim üzerimde bir battaniye varsa. Elimde çay ve kek. Ohh...
Patateslerin çok şirin olmuşlar yapacağım eşime mutlaka.Ellerine sağlık hüzünlü prenses:)
İyi bayramlar dilerim.

Adsız dedi ki...

Papatyacım , seviyorum senin yazılarını..Paaattt diye hayatın ve yaşantımızın gerçeklerini yüzümüze savurmanı...Hangimiz öylesine yaşamıyoruz ki ?
Gönlüne sağlık
Kocaman sevgiler

Tijen dedi ki...

Böyle birer lokmacık..

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Mügeciğim,
Türk filmlerini hangi kadın sevmez ki di mi? Ben en çok işe gitmediysem sabah kahvaltısı için TV'yi açtığımda rastlamayı seviyorum.
İyi bayramlar,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Pastardacığım,
Bugünlerde bir cafede sabahtan akşama kadar oturup elimde kahve ile boş boş konuşasım var, bir gün olsa hayatımızda sadece konuşsak bir yerlere dokunsak ne güzel olur di mi?
Sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Tijenciğim,
Afiyet olsun mini mini lokmalar:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatyacığım,
Bayramını kutluyor, huzurlu ve mutlu ve de hüzünsüz! bir bayram diliyorum :))
Sevgiler,

butterfly dedi ki...

Güzel Papatya..Yazdıklarını okuduğumda (özellikle bazı yazılarında) kendi düşüncelerimle, ruh dünyamla o kadar yakınlıklar buluyorum ki..

Ben bazen kendimi analiz ettiğimde yaşadığım ve beni etkileyen her ne varsa hepsini aşırı duygusallığıma bağlarım. Acılarım bu kadar canımı yakıyorsa benim onları yaşama ve içimde büyütüp dönüştürme şeklimdendi..Mutluluklarım da bu kadar derinse yine hep duygularımın elimden tutup da beni sürüklemesindendi. İşte sende de bunu hissediyorum.

Bu aralar ben de yine hayatı sorguluyorum, benim de "öylesine" yaptıklarımın gerçek anlamlarını bulup da çıkarmaya çalışıyorum. Kendimi hep "bu kadar ince düşünme, düz düşün" diye telkin etsem de olmuyor tabi..

Ama yapmak gerekenin olumsuzluklara takılmamak, onları güzel yanından görmek ve zamanın geçip gitmesine izin vermeden her ayrıntıdan güzellikler doğurup keyfine varmak olduğunu biliyorum..Bu yeti sende fazlasıyla var. Hayatın güzel yanlarını görüp son damlasına kadar tadını çıkart Papatyacım.

Güzel, neşe dolu ve huzurlu bir bayram diliyorum:).
Sevgiler...
aslı

butterfly dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yasemin dedi ki...

papatyam dilerim bayramlar sayesinde su uzerindeki karamsarligi atar civil civil oykulerinle donersin :) hayirli bayramlar!

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Kendimi sana ve birçok insana ifade etmek isterim;
Üzerimde bir karamsarlık yok benim, duygusallık ile karamsarlığı birbirinden çok iyi ayırmak gerekiyor bence. Ben uzun bir müddettir işlerimin yoğunluğu, ve evdeki teknik sorunlar yüzünden kendime ait zamanlar kuramadım. İşten eve gittim, evdeki işleri yaptım ve yattım uyudum. Bu yüzden de hayatı oylesine yaşadım. Mesela ayni evde ve aynı işyerinde eşimi bile goremedim 10 gundur. Oylesine yaşarken de aksine çok güldüm ve eğlendim, ama kendim olmadım, zaman oylesine aktıı gitti. Bunu da 2 kelime ile anlatsam adı yazı olmaz zaten, günlük olur, edebi olmaz.
Bu yüzden korkarım ki üzerimdeki şeyi bayramdan sonra değil ömür boyu atamayacağım:) Çünkü ben zaten bugün yolda bir gazoz kapağına vurdum uçtu gitti şüperdi buyrun size peynirli makarna diyecek bir kişilik değilim.Ben içimde ve dolayısıyla içimizde kalan şeyleri çıkarıp onlarında varlığını hatırlatmaya çalışacağım.Beni ve bizi üzen, erteleyen, eksik bırakan ya da bir türk filmi ile huzur veren şeyleri anlatacağım.
Sana iyi bayramlar dilerim Yaseminciğim,
Kucak dolusu sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçinciğim,
Bayramını kutlarım canım. Bayram değil hayat huzünlü ve arkadaşım, cünkü mevsim sobahaaarrr:)

Sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Aslıcıgım ne güzel seyler yazmıssın!
Bazen kendimi anlatmaya calısmaktan daha keyif veiyor beni anlatan insanları dinlemek. Hele yanımdaki bunca insan anlamamışken senin gibi uzaktakilerin anlaması bana muthis huzur veriyor.

Paylastıkların için çok teşekkür ederim. Sana iyi bayramlar dilerim minik kelebeğim:)

Adsız dedi ki...

Ramazan bayraminiz kutlu olsun.

Yaren dedi ki...

BAYRAMIN KUTLU OLSUN

ab-ı hayat dedi ki...

Mehaba Papatya,

Güzelliklerle dolu bir bayram ve yaşam geçirmen dileğiyle.

Sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

Sevgili Kızılcık Şurubu, Yaren ve Ab-ı Hayat,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin de bayramını tebrik ederim,

Sevgiler,

Papatya