20.09.2007

Ayrılık İsyanı


Elimde bir kadeh şarap ile sakin bir akşamüzeri beklerken uzaklardan yağmur getiren bulutlar serin rüzgârı salıverdiler üzerime. Hem de tam da hayallerimle çatışan benliğimdeki gelgitler gibi, birden, aniden ve henüz alışamadan birinden diğerine atlayıverir gibi. Kendime koşulsuz benzettiğim poyraz en sert haliyle ayağımdaki kumlara kadar geldi sonra da bir tokat gibi yüzüme vurdu. Ve ben, yıllardan beri lodos fırtınası ile terk edişleri yaşayan ben, hiç alışık olmadığım bir biçimde en sevdiğim rüzgâr ile terk ediyorum seni. Henüz beni baştan aşağı ıslatan o büyük dalgayı göremeden, kapkara suları aydınlatan mehtapta kürek bile çekemeden ve henüz adam akıllı sarhoş bile olamadan gidiyorum. İçime doldurduğun huzuru, aynaya baktığımda gördüğüm kadını güçlendiren sesini, hiç de istemeyerek, apaçık zorla başka zevklere tercih edip beni sensizliğe mahkûm ediyorum.

Oysa ben, tam da senin sesinin en güzel çıktığı bir akşamüstü nihavent şarkısında seninle olamadığım için ilk kez bu yıl yarım hissediyorum kendimi. İlk kez bir şeyler eksik, ilacını içmeden uyuyakalan hasta insanlar kadar muhtacım oysa sana.

İçimdeki beni benden alıp, beni bensizliğe mahkûm eden şu kısacık hayatım, seni de benden ayırdı, kopardı attı yakın uzaklara. Ben gidiyorum. Aynadaki diğer yüzümü burada bırakarak, seni istemeyerek başka zevklere terk ediyorum ve yıllar sonra pişman olacağımı bilerek. Severek ayrılan esas oğlan gibi, içim kanaya kanaya, ağlayarak gidiyorum. Sen tüm güzelliğinde burada beni beklerken, sana kavuşamamanın bedelini ödemeye başlayarak gidiyorum. Gözüm arkada kalarak, tatlı poyrazı koynunda bırakıp ve ilk kez hayata isyan ederek gidiyorum.

Ben gidiyorum…

Diyet kestane püreli diyet kurabiye
Malzemeler;


1 yumurta
¼ su bardağı esmer şeker
½ su bardağı kestane püresi
½ su bardağı erimiş tereyağ
1+1/2 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı damla çikolata

Hazırlanışı;

1-Fırın ısısını 180 dereceye getirin.
2-Yağ, yumurta, şeker ve kestane püresini karıştırın.
3-Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
4-İki karışımı birbirine yedirip kurabiye hamurunu hazırlayın.
5-En son damla çikolatayı ekleyip bir tatlı kaşığı yardımı ile tepsiye kurabiyeleri dizin.
6-15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin.

20 yorum:

Papatya dedi ki...

Gitmeseydin ya adaşım... iyiydik böyle :)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bu kez ve de ilk kez yazının güzelliği bir yana kurabiye harika görünüyor ;))
Sevgiler...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Ben buradayım adaşım, bak kurabiyeler yapıp yiyorum yazıdaki kadın gitti!:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burcucuğum,
Kurabiyenin tadı da harika, bence tereyağ ile esmer şeker kurabiyeyi çok farklılaştırıyor, yazı da işte öylesine anlık ayrılık isyanı...

Adsız dedi ki...

Ben geliyorum hoplaya zıplaya ! Kestaneli kurabiyenin aşık edici kokusu burnumda ! Ardımda kurabiye için terkettiğim kestane şekerim , asla pişmanlık duymayacağım çünkü Papatya nın kurabiyesini senin yerine koyacağım ve onu daha çok seveceğim....
Ellerine sağlık , mutlu ettin bu kestane aşığını..Sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Papatyacığım;
Ben yazıyı okur okumaz tam doyamadan yazlıktan erken ayrıldığın geldi aklıma, düşündüklerinin tamamını yapamadan erkenden biten yaz mevsimine isyan var sanki..Yanılıyormuyum?

Her mevsimin kendine göre bir güzelliği var halbuki, mesela senin kurabiye fotoğrafın bana, dışardaki lapa lapa kar yağarken, dizlerimde battaniye,tv de bir Ediz Hun Filiz Akın filmi izlemeyi ve sıcacık çay ile mis gibi kurabiyeler yemeyi özlediğimi hatırlattı...
Sevgiler...

Tijen dedi ki...

ay ben de gitme diyecektim, adaşın demiş. korkutma öyle durduk yerde bizi. tadını çıkar bugünün, yarının, yarından sonraki günlerin...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Pastarda;
Yaşasınn bir kestane aşığı bulunmuşturrrr, tarif yerine ulaşmıştırrr:))

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Mgeciğim,
Çok doğru tahminlerde bulunmuşsun. Ben mesela kışı yazdan daha çok severim mevsim olarak ama yaz ya da kış farketmez yazlığa doyamadım ben mesvsime değil, ayrılığım da bu sene o yzden bu kadar isyan ettirdi doyamadığım için.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Tijenciğim,
Korkma arkadaşım burdayım sizi bunalıma sokmaya devam edeceğim ehehe:)

Nezaket dedi ki...

Kurabiyeler de yazin da sahane, ellerine saglik...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sağol Nezaketciğim, özlettin kendini:)

Selen dedi ki...

Ben yine biriktirdim ve okumaya geldim :) Şekercim senin de hiç sesin çıkmıyor ki merak ediyorum vallahi..
Yazıdaki kadın bazen sen oluyorsun ya da sadece duyguların, bazense senden öte biri.. Kendin olmadan bile duyguları bu denli yoğun ve gerçek yazabilmeni çok seviyorum Papatyacım. Yazlık keyfinin erken bitişine isyanına katılıyorum. Bana da bu yaz yaptığım 1 hafta tatil yetmedi. Doyamadım yaza...

canan kufer dedi ki...

papatyam,

su an pismaniye kucagimda ve bana i-mail yaz ve bende "yazaaacaaaam" diyor....:-)

ben sana rahat rahat yine yazarim,

öptük,
sera-mina & canan

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Selenciğim hoşgeldin, seninle de yoğunluktan uzun uzun konuşamadık bir türlü,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Canancığım,
Pişmaniyem ve sen hoş geldiniz, vallahi bütün yaz eksikliğini hissettik, özledik hem de sana daha yakınken,
Artık dönmüş olmana çok sevindim, seneye bağlantı sorunlarını da hallet bizden bu kadar uzak kalma!

İkinizi de kucaklıyorum,

Sevgiler,

butterfly dedi ki...

Papatyacım, her "veda", belki de devamında "merhaba" diyeceğin yeni yerleri, yeni öyküleri içinde barındırdığından, hep katlanılır olmuştur benim için.
Kimbilir belki o serin rüzgarlar taşıyacaktır sana alacağın en mutlu haberleri, yazacağın en güzel öykülerin ilham sözcüklerini..
Buzdolabımda, "neyin içerisine girsek, neyi tatlandırsak, acaba öylece yensek mi?" diye meraklanan iki paket kestane çerezim vardı benim de:), sanırım artık onlar da biliyorlar cevabı:).
Sevgiler canım papatya..
aslı

Adsız dedi ki...

Sevgili Papatya,

Her zamanki gibi harika bir yazı.
Ben fincandakini merak ettim. Sıcak çikolata mı harika görünüyor.

Sevgilerimle

Elif

Unknown dedi ki...

Aslıcığım çok haklısın, ama benim kendimi toparlayabildiğim tek yerden bu sene ayrı kalmanın bir telafisi olabilir mi bilmiyorum.

Tarif emin olabilirsin ki süper, yalnız 10 adet kurabiye çıktı, yani misafir için yapılacaksa 2 ya da 3 ile çarpılmalı oranlar aklında bulunsun,

Kocaman öpüyorum minik kelebek:)

Unknown dedi ki...

Elifciğim, bardaktaki ne yazıkki çay:) Ama sıcak çikolata ile kestane şekerli kurabiye hakikaten hayali kurulmayacak gibi değil:))

Sevgiler,