19.08.2007
Eggs Benedict
Hayatımda dargın olduğum kimseye kızamadım. Çünkü herkesin bir doğrusu bir yanlışı vardır ya hayatta, birilerinin doğrusu benim doğrularım ile önce yarışmaya sonra çatışmaya başladığı anda da sevgi kayıpları yaşanıyor ya en çok ona isyanım var. Sevginin karşımızdakini yanlışları ve doğruları ile koşulsuz kabul ettiğimizin öğretildiği şu kısacık ömrümüzde sevginin olduğu yerde yargılarımız nasıl olur da bu denli çatıştığını bir türlü anlayamadım.’’İyi ki’’ lerin gün gelip de ‘’Keşke’’ ’lere dönüşebildiğini tecrübe ede ede sorgulamaktan dolayısı ile yazmaktan da sıkılır oldum. Şu an bunları da boşuna yazıyorum ya, ne eskiye gidilebiliyor, ne eski tekrar yaşanabiliyor ne de söylendiği gibi kırılan şeyleri düzelttiğimizi zannederek kırılmamış edebiliyoruz. Zaten insanın da yazmak zorunda olduğu için yazması eskiye gitmekten daha da zor. Bugün nedense kızgınım her şeye, o yüzden bu seferlik öyküsüz yemek olsun yemeğim. İçimden geldiğinde yine yazarım nasılsa.
Kahvaltı etkinliği için çoğunuz gibi en çok zevk aldığım kahvaltı menümü düşündüm durdum. Bulduğum alternatifler arasında da her birinden haklarında yazacağım öykülerin beni götüreceği yerler yüzünden vazgeçtim. Bu yüzden de çok sevdiğim ama en sevdiğim restoranın menüsünden çıkarıldığı için çoktandır yiyemediğim Eggs Benedict’i yaptım.
Bu tarifin orijinalinde aslında Hollandaise sos var ama şu aralar çok fazla yumurta yiyemediğim için bu tarifi sossuz olarak tükettim. Sizin sos ile tüketmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler
—1/2 adet Hamburger ekmeği
—Fındık büyüklüğünde tereyağı
—4 dilim jambon
—1 adet yumurta
—1 litre kaynamış su
—Tuz
—Taze çekilmiş karabiber
—Hollandaise sosu
Hazırlanışı;
1-Hamburger ekmeğini kızartın.
2-Üzerine tereyağı sürüp jambonları dizin
3-Bir tencereye 1 litre kaynamış su koyun.
4-Bir küçük kâseye yumurtayı sarısını dağıtmadan yavaşça kırın.
5-Yumurtayı kâseden suyun içine dikkatlice bırakın.
6-Yaklaşık 3 dakika pişirdikten sonra yumurtası sudan kevgir ile alın
7-Bir kâğıt havlı ile kurulayıp saçaklarını kesin
8-Jambonların üzerine koyup karabiber ekleyin
9-En son Hollandaise sos ekleyip sıcakken servis edin.
Hollandaise Sos
Malzemeler;
—4 Yumurta sarısı
— 3 çorba kaşığı limon suyu
— 1 su bardağı soğuk tereyağı (8 eşit parçaya bölünmüş)
—Pul biber
Hazırlanışı;
1-Küçük bir kabın içinde yumurta sarısı, limon suyu ve 2 parça tereyağını benmari usulü eritin.
2-Tereyağları eriyince kalan 6 parça tereyağını 1 er 1 er ekleyerek eritin.
3- En son bir tutam pul biberi ekleyin
4- Servis yana kadar benmari kabının içinde sıcak suda muhafaza e
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
Ellerine sağlık... Süper görünüyor. Kahvaltıdan şimdi kalkmış birisi olarak yeniden kahvaltı yapasım geldi..
Papatyacım doğrularımın yarıştığı sonra çatıştığı başka doğrulara ait kafamda canlanıveren anılarla ben öykümü yazıverdim giriş kısmına... Öyküleştirmesen de öykülendi bu tarif benim için :))
Nefis görünüyor bu kahvaltılık, ellerine sağlık, sevgiler...
Sevgili Devletşah çok teşekkür ederim, bu tarif tadından önce sunumu ile büyülüyor zaten:)
Burcucuğum,
Ne güzel anlattın bak, bu süper oldu bu sefer herkes kendi öyküsünü yazsın aklınca, herkesin tarifi kendine göre lezzetlenir böylece,
Sevgiler,
Süper görünüyor Papatyacığım. Tamam bu seferlik kendi öykülerimizi yazdık ama seninkileri okumanın farkı nerede o zaman? :) Umarım daha iyi hissediyorsundur.
Sevgiler.
Defneciğim,
Vallahi sabah daha ofise yeni geldiğimde Devletşah ve Burcu'yu görünce kendime geldim, şimdi senin sesini duyunca da dünkü öfkem silindi gitti sanki. Ben arada gidip geliyorum böye, bu tarif deli anıma rastladı sanırım:))
Bu sefer ki kısa ama bir o kadar da özlü bir yazı olmuş bana göre. Burcu'ya katılıyorum. Kendi payıma düşeni aldım fazlasıyla.
Ellerine sağlık Papatya'cığım. Çok değişik ve güzel bir kahvaltı alternatifi bu tarif.
Sevgilerimle,
ben de kendime göre hikayemi düşündüm, nelere ve kimlere neden kızıyorum diye.
keşke herkesi olduğu gibi kabul edebilsem, ah !
sevgiler
gorki
Burçinciğim teşekkür ederim, hem yazıya hem yemeğe güzel sözlerin için,
Gorkiciğim,
Keşke'ne o kadar içten katılıyorum ki, hem de 2 yönlü olarak, hem herkesi olduğu gibi kabul edebilsem, hem de kabul ettiklerim beni kabul ettiğim için çileden çıkarmasalar!
Sevgiler,
Papatyacım ; yine bamtellerinden girmişsin hikayeye..Dediğin gibi bu konu açılsa uzar gider kanımca..Dediğin gibi dönersek tarife ; kesinlikle çok orjinal bir lezzet oluştu sanki damağımda..bir fincan açı kahve eşliğinde...Ellerine sağlık şekerim
Tarif $ahane, resim harika. Gunume renk kattin Papatya, ellerin dert gormesin, iyiki bizimlesin...
selam papatya cok guzel gorunuyor benedict ellerin saglik.. bu arada bu derece karamsar olma ya 3 gunluk dunyada tadi cikarilacak cok sey var :) sen gul gec, birak insanlar yaptiklariyla kalsinlar. unutmadan, kimse icin uzulmeye degmez ;)
gorusmek uzere...
Pastarda teşekkür ederim,
Nezaketciğim çok tatlısın:)
Sevgili Yasemin;
Asla karamsar değilim, kızdığım ve anlam veremediğim şeyleri paylaştım hepsi bu? Yoksa hayat çok güzel elbette:)
Sevgiler,
merhaba...problemler çözüldüğünde geriye keşkeler kalıyor hep.keşkeler hayatımızda hiç yer almasa keşke...
yumurta tarifin için de teşekkürler,bu tarifi hep merak ederdim.slmlar.
Sevgili Diyalogyemekleri,
Hayatyımızda bir kendiliğinden oluşan keşkeler var bir de iyikiler den dönüşen keşkeler... Ama biz bu keşkelere o kadar alışkınız ki keşke'ler olmasın derken bile ''keşke'' diyoruz farkında mısınız?
Eggs Benedinct afiyet olsun şimdiden..
Sevgiler,
merhaba,
blogunuzu yeni keşfettim. öyküleriniz çok sıcak tarifler ve fotoğralar bir o kadar güzel.. favorilerim arasına girdiniz.
bu arada yumurtanın suya atılıp pişmesine babam çılbır derdi :) küçükken bize kendi elleriyle hazırlardı :) şimdi eskiye döndüm ben de...
Şahikacığım,
Annem de bize suda pişen sonra da sarımsaklı yoğurt ile yenen çılbırdan çok yapardı, bu da evet aynen çılbır gibi pişiyor.
Hoşheldin, sefa getirdin:))
Ben de bu yumurta bu kadar güzel nasıl pişirilmiş diye bakıyordum ki kaptım tüyoyu. Ben hikaye yazamam Burcu ve sen gibi. İşi üstadlara bırakmak lazım ki sen zaten hikayelerine dönüş yapmışsın.
Çok sevgiler
Döndüm canımcım kendim kendime hoşgeldim:)
Benedict usulü yumurtanın akışkan olması gerekiyorken fotoğrafınızda yumurta sarısı katı görunuyor. İsteyerek mi böyle yaptınız yoksa fazla mı suda beklettınız?
hollandez sosunda hafif ekşimsi bir tat oldu benim yaptığımda acaba normali bu mu yoksa limonu fazlamı ekledim ben acaba ?
Elif
Yorum Gönder