6.12.2010

Kırmızı hafta ve geri sayım

Herşey kırmızı sanki, bardaklar çanaklar, gecemize eşlik eden minik mumlar, evimden içeriye girmeye çalışan ve bir kolundan tutup salona almak istediğim gökkuşağının içi, en önemlisi blogumun yeni hali, ruhum ve tüm hafta.

Bol kahve, kitap ve yanına da eşlik eden cevizli çikolata parçalı kekim var yanımda bu hafta ve bu hafta tatile kalan son günleri sayma haftası, üç iki biir diye. Valizdeki eksikler, toparlanacak notlar, yedeklenecek elektronik eşyalar var zihnimde. Birkaç parça ütü, koca koca botların kazakların valizlenmesi, ve perşembe akşamı huzurla ama heyecanla ertesi gunku uçağa kadar güzel bir uyku. Tatile giderken, evden çıkarken ya da uçağa binerken giyeceğiniz şeyin hatırlanabilir ve ‘’Özel’’ olmasını isteyenlerden misiniz benim gibi? Eğer öyleyse işiniz zor tabi, ne yapar ne eder o özel kıyafeti bulup alana kadar yılmadan ararım ben, sonra da ömür boyu hatırlarım o güzel anda ne giydiğimi. Tüm valizleri içeriye verip biletlerimizi alıp, en son güvenlikten de geçip uçağı beklerken içeceğim kahvenin hayalini kurup kurup gülümsüyorum. Ama hep diyorum ya bazen tatilden daha güzeldir tatil heyecanı diye, varsın zaman hızlı hızlı geçmesin bu hafta, hayali bile o kadar heyecanlı ki, ağır ağır yaşamak istiyorum her anını.







Zihnim bunlarla doluyken dün evlerimize misafir olan kış aklımı derinden derinden çakmakta. Bazen kaloriferle ısıtıp, bazen de balkona çıkıp serinliğini yüzümde hissederek yaşadım dün kışı, kavuştuk sarıldık sonunda, o memnun ben memnun uzun br sure ayrılmamak üzere sarmalandık.Birazdan fotoğraf makinemle çıkıp güzel mi güzel kış fotoğrafları çekeceğim bugun, gerisi sizlere anlatmak zaten.

Hepimize mutlu bir hafta, kıpkırmızı bir pazartesi olsun!

Cevizli çikolata parçalı kek

Malzemeler

3 adet yumruta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1/2 paket ufak kırılmış bitter çikolata

Hazırlanışı
1-Yumruta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın.
2-Süt ve yağ da ekleyerek çırpmaya devam edin.
3-Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son ceviz ve çikoaya parçalarını da ekleyin.
4-Soğuk fırın derecesini 180 dereceye getirip keki fırına verin, 50 dakika pişirin.

4 yorum:

Defne dedi ki...

Çok beğendim!

...Ve evet bazen bir şeyi yapmaktan daha güzel olan tek şey o şeyi yapmayı düşlemektir.

Cafe Pepela dedi ki...

Ne cici bir blog!
Herşey gönlünüzce olsun inşaAllah..
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Defnecigim cok tesekkur ederim canım,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Cafe Pepela,
Teşekkür ederim, hoşgediniz o zaman:)