30.12.2010

Huzurla, Sağlıkla..

Çocukluğumuzdan beri fotoğraflardaki gibi bir yilbaşı hayali kurduk biliyorum. Biraz kartpostallardaki, biraz da filmlerdeki gibi… Kocaman buyuk bahçeli bir evimiz olsa, etraf bembeyaz kar. Öyleki kar yağmış durmuş, biz çıkıp evimizi bahçemizi süslüyoruz rengarenk ışıklarla. Akşamüzeri oluyor, içeriden çıtır çıtır sesi gelen bir şöminenin yanında ısınıyor, ardından tekrar yağmaya başlan karı camdan dışarı bakarak izliyoruz. Müziğimiz, kocaman soframız, sevdiğimiz dostlarımız yanıbaşımızda. Yeni yılın ilk şarabını bahçedeki karların üzerinde içiyor, sevinçten soğuğu bile hissedemiyor ruhumuz…

Eminim şu an kuzey Avrupada yaşayan tüm blogcuların bloglarını süslüyordur bu fotoğraflar, bir bilseler ne kadar şanslılar… Bizde de uyarı yaptı meteoroloji yılbaşında kar var diye, ama eminim yağacak kar hani eskiden anneannenim dedigi gibi yağıp giden, hiç tutmayan ‘’kedi karlarından’’ fazlası olmayacak. Tutmasa da yağar belki, evlerimizdeysek güzel camlarımızdan, dışarıdaysak da güzelim şehrin ışıkları altında seyrederiz diye hayal kuruyorum.










Yeni yıl gelirken ne çok şey yazılıp çiziliyor hakkında.. Dilekler, istekler, beklentiler, hayaller, umutlar… Benim de var elbet birsürü dileğim isteğim yeni yıldan, ama biliyorum ki bunları yeni yil değil ancak ben getirebilirim hayatima.

Tatilden döndüğümden beri çok yoğun 2 hafta geçirdim. Önce hastalık girdi İstanbulla beraber hayatima, tedavi süreçler darken sıra geldi yılbaşı hediyelerini bir bir teslim etmeye. Her sene çok keyif aliyorum kurabiye, cupcake süslemekten ama bu sene ayri bir keyif aldim sanki hic bitmesin istedim. Yarınla beraber eski yılın son gününe uyanacağız. Hepimizin bir planı var elbet yılbaşı akşamı ile birlikte, planı olmayanların ise hayalleri, yalnızlıkları… Ben geçen sene ayri olduğum sevgilimleyim bu sene, başka da birşey istemem zaten yanımda olsun ya, nasil olursa olsun. Yeni yılın ilk günü için hayal kurup plan yaptik, sonlar değil başlangıçlar daha önemli çünkü bizim hayatımızda.





Yeni yılda en çok huzur olsun, yanında sağlık. Sonra biz bu ikisi oldukça mutluluğu yaratırız zaten yoksa huzursuz ve sağlıksız mutluluk olur mu?
Tüm sevdiklerimiz yanımızda hep gülüyor olsun.
Güzel filmler çekilsin bu sene, yazın en kıpır kıpır albümler. Mesela birileri Josephine Baker’ın hiç bilmediğimi şarkıları diye bir album çıkarsın, heyecanlanalım…
Daha çok üretelim, daha az tüketelim bu yıl. Birilerini sevindirelim, hiç tanımadığımız bir çocuğu güldürelim mesela.
Hırslar, takıntılar uzak olsun bizden. Yeni dostlar girsin hayatlarımıza, eskiler hep yerlerini korusunlar.
Özleyip ulaşamayacaklarımız huzur ve ışıklar içerisinde uyusun yattıkları yerde dualarımızla. Ölüm bizden uzak, yeni hayatlar, yeni minikler gelsin günlerimize..

Kim ne bekliyorsa o olsun hayatında, gerisi kolay zaten.

İyi seneler herkese!

1 yorum:

sihirli dedi ki...

tam da hayalini kurduğum yılbaşı,herkes aynı yılbaşınımı hayal ediyor acaba.Hatta bununla ilgili yazım var.Bir gün gerçek olması dileğiyle. ellerinize sağlık...