6.12.2008

Bir Hayalden Diğerine

Eğer herşey yolunda gitseydi şu saatlerde Nürnberg havaalaına nmiş ya da inmek üzere olacaktık.Muhtemelen sabah hava aydınlanmadan havaalanına doğru yola çıktığımız için yol boyunca elimde tuttuğum çayın sıcaklığı bileklerimden yukarıya doğru beni ısıttıkça eşimin gözlerine bakmış ve hayallere dalmıştım. Çok sevdiğim havaalanı insanları gözlemlemek icin uçaktan çok vakit önce alana gelmiş kahve içmiş ve türlü hikayeler yazmıştık elinde bavulu ile koşturan birçok İstanbullu’ya. Sonra pasaporttan geçip elimizde hayatımızda belki daha önce hiçbir şekilde var olmamış bir numara ile hayat kazanmış kapıyı ararken kaç kez bakışıp gülmüş, içimize sığmayan içimizi birbirimize ellerimizle sığdırmaya çalışmıştık. Pek tabiki cam kenarında olan koltuğumuzdan hangi ülkenin hangi şehrinin üzerinde olduğumuzu konuşmuş uçak inerken de gürültünün içine gizlemiştik pır pır atan kalbimizin sesini.

Şu an diyorum, tam da şu an Nürnberg havaalanında ya valiz bekliyor ya da metro bekliyorduk şehre ulaşmak için. Ayaklarımız en son yere değdiğinde bize ait çok şeyi dünde bırakmışken, etrafımızda bilmediğimiz bir dili konuşan insanların arasında ilk şaşkınlıkla kendimize ait şeyler aramış, bulamayınca ellerimizi tutmuştuk sımsıkı. Büyük şehirlerden daha sıcaktır ya kasabalar, küçük şehirler, Nümberg de sokaklarında kurulmuş noel pazarları ile, kocaman panayırları ile atkılarının arkasında ısınmaya çalışan insanlara yaşam hevesi olmuştur şimdi. Belki bugun birçok insan çalışıp yorulmuştur ya, yarın Pazar töreninden sonra sokaklar dolup taşar biz de onların arasına karışırdık. Her mutluluğumuzda Salı günü bineceğimiz Paris uçağını düşünüp daha bir heyecanlanır, ben bu sefer bir aşkıma diğer bir aşkımı Paris’i tanıştırmanın heyecanıyla gözlerim kamaşıyordur.Söz dedim çünkü sevgilime, bir daha Paris’e gittiğimde yanımda sen olmalısın tek başıma içime sığdıramıyorum bu mutluluğu, bu aşkı seninle paylaştığım zaman ismi olacak bu şehrin!


......derken birsürü şey ters gitti ve biz şu an Nürnberg havaalnında değil evde noel ağacımızı kurduğumuz bir günün akşamüzerindeyiz. Hayat biz ne yaparsak yapalım bildiğini okuyor ya, bu sefer de dediğini yaptı yollamadı bizi Paris’e Yarın yine gün ağarmadan evden çıkacağız fakat bu sefer Bozcada’ya gitmek için. Çok istedik bu adayı görmeyi şimdiye kadar bu yüzden yine heyecanlıyız Paris kadar olmasa da. Kış insanıyız biz sahilde elele aynı kitabı okuyup çay içmeyi hayal ediyoruz. Bir sürü fotoğraf ile kışı içimize çekmeyi, bir aydır gece gündüz çalıştığımız bedenimizi dinlendirmeyi ve peh tabiki ruhumuzu tamir etmeyi hayal ediyoruz.


Evlendiğimiz sene ilk kurban bayramında henüz hayat iyi giderken Antalya’ya tatile gimtiş çok güzel anlar cebimizde geri dönmüştük. Sonra hayat rüzgarlarını terse döndürmüş 3 yıl sallamıştı bizi oradan oraya. Şimdi o geride kalan günlerden sonra tekrar bir kurban bayramında tatile gidiyoruz. Kimbilir belki bu tatil sonun başlangıcıdır bizim için?


Bayramı kutlayanlara hayırlı bayramlar, kutlamayanlara da iyi tatiller diliyorum Bozcaada yollarından, sizlere de içinden çikolata fışkıran bu yanardağı ağızınızın tatlanması için ikram ediyorum deniz fenerli evimin balkonundan;


Malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı eritilmiş tereyağ

1 çay bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Çikolata sosu (Marketerde ketçap şişesi gibi hazır satılanlardan)

Hazırlanışı


1-Yumurta ile şekeri iyice çırpın
2-Ardından tereyağ ile sütü de ekleyip çırpın
3-Un vekabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra eleyerek ekleyin ve karıştırın
4-Küçük muffin kaplarının yarısına kek karışınından döküp 1 çay kaşığı kadar çikolata sosu ekleyip tekrar kek karışımından dökün
5-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-23 dakika pişirin

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Keşke gidebilseydiniz Zeynepciğim. :(
Ama ben bu tatili uygun başka bir zaman diliminde gerçekleştireceğinize inanıyorum.
Güzel dinlenmeler, iyi tatiller, iyi bayramlar...
Öptüm.

Adsız dedi ki...

Bazi duygular, hayal ettiklerimiz icimizde kaliyor.Ve ilginc olan yanida nekadar cirpinirsak cirpinalim, bir istegimizin olmasi icin,malesef olmuyor! Is olacagi yere variyor. Hayat böyle sanirim. Kimine bastan güler kiminede.... Sans iste. umudumuzu yitirmiyoruz yinede....

Adsız dedi ki...

İNşallah istediğiniz herşey hayırlısıyla olur diyorum.İyi bayramlar sevgilerimle...

www.illedeyemek.com

Adsız dedi ki...

Zeynepcim, yaşadığımız hayal kırıklıkları bizi güçlendiren ve olmayan hayallerimiz gerçekleştiğinde daha kıymetli olmalarını sağlayan bir his bence... Çİkolata şelaleli muffinlerine bayıldım. Noel akşamı hem bunlardan hemde kurabiyelerden yapmak istiyorum, aileme ikram edicem. Paris... Heyecan dolu bir şehir. Görmek henüz kısmet olmadı ama adı bi heyecanlanmaya yetiyor. Sevgililer gününde orda olabilirsiniz... Belki daha anlamlı ve daha kıymetli olur... :)

Adsız dedi ki...

kopuk bi hikaye. nunberg paris eş sevili? deniz fenerli ev bahçesi neyse ya