3.11.2008

Arkadaşlık

Sevgili Nihan bizlere ödülünü verirken ondaki önemimizi o kadar ince bir şekilde anlatmış ki, karşılığında düşünmeden edemiyor insan. Hayatta yanımızda olan, yanımızda olduğunu iddia eden ve yanımızda olamadan sevgisi hissettiren insanlar arasındaki farkı o kadar güzel ortaya koyuyor ki

Benim bu güne kadar ki hayatım dostluk ve sevgi açısından değerlendirildiğinde hep ‘’demekki beni gerçekten sevmiyormuş’’ cümlesi ile biten, kimisi iki aylık kimisi otuz yıllık ilişkilerden oluştu hep. Bazen sevdim sevilmedim, bazen sevdiğimi anlatamadım, bazen de vermeyi kesince ilişkilerimin nelerden oluştuğunu öğrendim. Geçen gün kahva falıma bakan bir abla bana ‘‘insanlar senin hakkında Zeynep ne kadar sabırlı ve verici bir insandı, artık çok değişti’’ diye konuşuyorlar dedi.

Susmuyorum artık, susamıyorum. Sustukça içim atıp kendimi kırdığım yılların intikamını almak istercesine içimdekileri bir bir bağırıyorum herkesin suratına. Kırılmış bir şeyi ne kadar onarsan da asla kırılmamış edemezsin gerçeği tamamiyle benim hayatıma ait. Bu yüzden kimse çıkmasın karşıma kendisini, ruhumu onarmak için. Ben herşeye ‘’yeni baştan’’ değil ‘’en baştan’’ başlamak istiyorum. Yeni dostluklar hatta yeni akrabağalar istiyorum hayatımda.


Tüm bu yıkıntılar arasında Nihan’ın anlattığı gibi sadece paylaşmak için yazmaya başladığım bloğum bana hiç ummadan edindiğim dostlarımın dost sandıklarımdan daha dost olduklarını öğretti bana.


Hayatta bazı şeyler, bazı şeylere nasıl da vesile oluyor. Nihandan aldığım bu hediyeyi ben de Defne’ye, Canan’a, Burçin’e, Esra’ya, Aslı’ya ve Sibel’e vererek onların bendeki önemlerini anlatabilmiş olmayı umuyorum

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim,
Aynı senin gibi düşünüyorum. Dost sandıklarımdan daha dost olan, daha gerçek olan dostlar kazandım günlüğüm sayesinde. Onlardan bir tanesi de sensin. Çok teşekkür ediyorum bu anlamlı ödül ve içtenliğin için.
Kucak dolusu sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Yazini okurken yine kendimden ne cok sey buldum Zeynep. Ama ben yapamiyorum bir turlu, insan perhizine girmistim guya, bir turlu surduremiyorum bu perhizi. Neden acaba

Adsız dedi ki...

Burçincigim,
Rica ederim, teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Nihancigim,

Sana neden insan perhizi yapamadıgınla ilgili sayfalar dolusu cevap yazmak isyerim, zira ben de bir donemler yapamadım, ama simdi cok mutluyum, hatta kendimle beni mutsuz eden unsurları hayatımdan cikarabildigim icin zaman zaman gurur duyuyorum. İnsanlar bana agresif, alingan vs. diyolar ama inan saf demelerinden iyidir.

Sevgilerimle,