4.05.2008

Hıdrellez

Günler günleri nasıl da kovaladı, nasıl yine bir Hıdrellez gedi bu sefer gerçekten anlayamadım. Geçen sene bu zamanlar Hıdrellez’de gönlümün en temiz yerinden geçirdiğim dileklerimin nasıl da gerçekleştiğine üzerinden tam 1 sene geçtikten sonra anlayabiliyor, hazmedebiliyorum. Koca bir sene... Geçip gidenlerin yanına koca bir sene daha eklenmiş ömrümden.İnsan dönüp baktığı zaman nasıl da farkediyor zamanın getirdiklerini, götürdüklerini...

Farkettim ki kaç zaman olmuş yazmayalı, kaç zaman... Herşeyin ilacı olan zaman bazı duygularıma ilaç olup iyileştirip azaltırken, bazı duygularımı da büyütmiş, çoğaltmış sanki. Aynı balkondaki saksılarım gibi. Hüzün çiçeği sardunyalarıma geçen zaman iyi gelmiş olacak ki çoğalmış, serpilmişler, özlem gibi... Bodrum papatyalarım ise boynunu bükmüş, zayıflamış ama hala alttan yeni tohumlarını veriyr, acı gibi intikam gibi.



Bu sene de gerçekleşmesini çok istediğim dileklerim var elbet. Mesela bugüne kadar beni anlamamış insanların, hala bena zarar verme niyeti ile konuştukları dillerinin kopup ellerine düştüğünü dilesem gerçekleşir mi ne dersiniz? Hangi dileğimin gerçekleşeceğini bilmem ama ben yine de yazdım dileklerimi bir bir ve astım gül ağacına. Yarın gece de Ahırkapı Hıdrellez Şenliklerine gidip baharın gelişini kutlayacağım coşku içinde. Koca bir kış uyuyan doğanın uyanışının içimde uyuyanlara ilham olması için alkış tutacağım sokaklarda. Siz dileklerinizi yazıp astınız mı gül ağacına?

17 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili zeynep merhaba
(İnşallah isminle hitap ettiğim için kızmazsın galiba aynı yaştayız ve seni çok sıcak buluyorum)sitenden anladığım kadarıyla sana eziyet eden ve zarar veren insanlar var ama sana beddua yerine başka bir şey tavsiye etsem;( ben de çok olmadı öğreneli ama cidden etkili)özellikle dilleriyle zarar verenlere onları duyduğun anda kapıldığın öfkeyle kendin için dua et burası zor ama gerçekleşmeye en yakın dualarda bunlarmış biliyor musun papatya? ettiğin kötü duanın tutmama ihtimali var ama bunun yokmuş.selamlar...

Adsız dedi ki...

Belki dili kopmuş bir iki insan çizsen kagıda gerceklesir:)Benimde aklıma soktun şimdi bu guzel fikri:))Baharı kutlamak çok güzel olucak.

Adsız dedi ki...

Zeynep:((( bu yazıya ve sana yakışırmı bu beddua. çabuk geri al bu düşünceni.Hıdrellez deyince bahar, doğa, tazelik güzel hayallere yapılan dualar gelmezmi? Bak şimdi. Yahu sen seni kızdıran bu insanları bir kenara bırakıp geçen sene yaptığın gibi duanı yap da gül ağacına as ve nasıl yaptığını banada söyle:) Hepimizde herkesin başında yaşamın her karesinde var o dilleri ellerine düşecesilerden.Allah onları gahır etmesin yinede.
Sen şu şenliğe git de bizede fotoğraf ve bol gülücükler ümitlerle dolu yazını getirmeyi unutma olurmu kadife yürekli güzel kız.Hatta bende seni şöyle bol köpüklü kırk yıl hatırı olan kahvelerden içmeye bekliyorum. Emine penceremdenyansiyanlar.blogspot.com sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

ben çakıl taşlarından yaptım isteklerimin şeklini,tüm temiz dilekler gercek olsunn

Adsız dedi ki...

Sevgili Zeynep,biz de dün kardeşlerimle birlikte yazdık dileklerimizi ve gömdük gül ağacının altına.Umarım hepimizin dilekleri yerine gelir.
Gereksiz kişileri boşver,dikkate alma.Onlar yaptıklarının karşılığını elbet alacaklardır.Aslına bakarsan bu konuda ben de çok dertliyim.Fakat öğrendim sanırım öyle insanları dikkate almamayı.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Zeynep bir de biz de bir dua vardır,o aklıma geldi onu da yazmak istedim:"Hızır yardımcın olsun."
Hızır hepimizin yardımcısı olsun.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba Zeynep Hanım,
Daha önce işte huzursuzluk veren insanla ilgili yazınıza yorum bırakmıştım. Rüzgar hala benden yana esmiyor. Bugün ben de aklımdam beddua geçirdim. Kimse için böyle düşünmemiştim sanırım. Ama kötüler, kötülüklerini yüzlerine vuracak insanlarla karşılaşmadıkları için kötülüklerine son hızla devam ediyorlar.Çünkü biz aman ayıp olur, şimdi konuyu uzatmayalım gibi bahanelerle hep alttan alıyoruz.Zaten onlar da sonuna kadar inkar modundalar yaptıkları herşeyi. Kötünün cesareti ve gözü pekliği yok bende.
Dileklerimi astım, bu sene uğrasa barı Hıdır dede bana da.

Adsız dedi ki...

Ben asamadım ve hiç bir şey yapamadım bu yıl ne yazık ki :(

Umarım dileklerin gerçek olur Zeynepciğim.
Yeni adrese geçince reader da otomatik geçmiyor sanırım :P Yeni yazılarını anında görüntü yapamıyorum. Şimdi Bir Porsiyon Öykü'yü kaydetmeye gidiyorum. Öpüyorum....

Adsız dedi ki...

:)) Dilleri kopasıcalarrrr.Ananem bu tür durumlarda dillerine felç vrsun insallah diyodu seninki bunun yanında daha acımasız olmuş.Sanırım ananem kan görmekten hoslanmıyordu eheheheh.
Seni anlamamış insanların dilleri kopsa dilsiz olur yazarak karalayarak yine yapıcağını yapar.Oyüzden sen onlara güçlü kişiliğinle gülüp geçiceksin.Hepimiz için böyledir ya zaten, konusuldugunda cevap verirsen seviyesine inmiş oluruz bu sefer seiyesine inme muhatap olma derler.Laf söylemediğinde bu da safmış diyip dahada üstüne gelirler.Arada kalmanın püf noktasını buldum ben,karakteri güçlü olan (bu genelde annelerimizdir)kadınlar sadece seni seven yanında olan dostlarıyla ayakta kalır ve gücünü onunla tamamlayıp seneler gectikçe arkadan duydugunuz laf totınuza doğru gelir ve kaale almazsınız.
Kıskanılıyosanız konusuldugunuzu,konusuluyosanız kıskanıldıgınızı asla ama asla unutmayın.Unutmayacagınız birşey daha var.Bu hayatta herkezin 1 tek dosta ihtiyacı oldugu.
Benim bir tane var ve onu çookkk seviyorum :))

Adsız dedi ki...

Çok geç oldu biliyorum ama hala yorumlarına cevap yazdıklarım acaba beni okuyorlar mı?

Sevgili Aygül;

Bana dilediğin gibi hitap edebilirsin elbetteki.. Herkes kendi içinin temizliğiyle dua eder inandığına, ben de temiz dualarımı hergün ediyorum tabiki, ama bazen böyle dilleri kopasıca insanlara karşı tahammülüm bittiğinde de ağzımdan böyle şeyler çıkıveriyor.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Cafenino Nihanım,
Çarşaf gibi kağıt lazım o kocaaaa dilleri çizmeye ancak:))

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Eminecigim,

Evet evet çok haklısın, bahar geldi bütün güzellikleri getirdi, bu güzellikler adına güzel şeyere dua etmek lazım!

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Sevgili AyşePamuk,

Dilerim senin dileklerin de ardı ardına gerçekleşir!

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili adaşım Zeynebim,

Secretdaki gibi, evren bir enerji ve kocaman bir ayna misali aldığını yansıtıyor, biz de neyden kaçarsak başımıza o geliyor, ya da neyden korkarsak...
Ben de bir iki üç takmıyorum ama hayat benim patlayacağımı bldiği için herhalde ardarda veriyor bu koca dillileri bana:) Ben de arada böyle isyan ediyorum işte,
Hızır inanan herkesin yanında, ve dediğin gibi hızır hepimizin yardımcısı olsun ve yanımızdan hiç ayrılmasın!

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Saadet hanım,
İnsan huzursuzluk çıkmasın diye ne kadar sabredip susarsa, o huzrusuzluk bir kartopu gibi büyüyor sanki ve en sonunda daha çok can yakıyor. İş hayatında da %100 mutluluk asla olmuyor, sizin için dileğim ya herşey düzelsini ya da sabrınız genişlesin.
Hızır inandığımız sürece yanımızda, pozitif düşünün,
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Burçiciğim,
Sen o kadar temiz kalplisin ki dileklerini asamasan da Hızır bu sene dilekleri gerçekleştirmeye seninkilerden başlayacaktır:)
Optum kocaman

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar,
Tonton anneanneni yanaklarından öpüyorum ilk önce,
Söylediklerine harfiyen katılıyorum, ama geçici de olsa bu dünyada mutluluk, huzur, düzen peşindeyiz işte, olumsuzlukları uzaklaştırırken de etkileri bii yıpratıyor sinsi sinsi. Bu süreçte hep dostumuz yanımızda haklısın. Benim de çok sevdiğim bir tanecik dostum bütün pozitifliği ile yanımda olmasa, böyle zor süreçlerde ne yapardım bilmiyorum. İyiki prensesim var, yoksa hayat gerçekten çekilmiyor bazen!