28.04.2007

Mutlu Senelere




Yeni bir elbise, minik rugan ayakkabılar, küçük pembe bir toka ve sabırsızlıkla beklenen o doğum günleri… Muhtemelen teyzeler ve halalar ile kutlanan, pasta kesilen ve yanında çay ile birlikte börek, kısır yenip sohbet edilen ve büyüklerin toplantısına dönüşen o küçüklük doğum günlerim yine de bende çok ayrı bir heyecan yaratırdı. Yaşım büyüyor diye mi, gelecek hediyeler için mi bilinmez, gün sayar, hep hayal kurardım. Annem ile pastaneye pasta seçmeye gittiğimizde ise üzerine yazdıracağımız yazı için beklerken bile sabırsızlanırdım. Doğum günüm bahar ayına rastladığı için hava kısa kollu giyeceğim kadar sıcak olurdu ve bahsettiğim yeni elbise de orasından burasından fırfırlar iliştirilmiş pembe bir elbise olurdu. Saçlarım özenle taranır, fotoğraf makinesine 36 lık film alınır, misafir tabakları vitrinden çıkarılıp masaya dizilirdi.

Son günlerde elimdeki piyango bileti için sayılara bakarken yaşadığım belirsizlik gibi, her dakikası bir sürprizle, beklenmedik sonuçlarla karşılaştığım hayatım için, eşimin bugünkü doğum günü benim için bu anlattığım doğum günleri kadar heyecan verici oldu. Akşamüzeri ofiste keseceğimiz pastayı bir gece önceden hazırladım ve ofise gidip pasta kesilip servis edilene kadar da bu heyecanım hep devam etti.

İyi günde kötü günde diye evlendiğimizden beri henüz ‘’kötü günde’’ kısmını yaşadığımız evliliğimizde nefes aldığımız hissettiğim ender günlerden biri de eşimin doğum günleri oldu. Çünkü benim ben gibi hissettiğim tek anların yanı olan bu adamın doğduğu günü kutlamak, aslında benim ben oluşumun bahanesini kutlamamla eşdeğer oldu benim için.

Seviyorum ve sabrediyorum. Çünkü sabır sevgiyi, sevgi de sabrı besliyor ve şu nankör hayatta beni de sadece sevgi ve sabır büyütüyor.

Malzemeler;

Pandispanya için ;

5 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu

Krema için ;

5 bardak süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağ

Üzeri için;

1 kilo çilek
Tart jölesi

Hazırlanışı;

1-Fırın ısısını 175 dereceye getirin
2-Yumurta, şeker un ve kabartma tozunu derince bir kapta çırparak kek hamurunu hazırlayın.
3-Kare borcam ya da kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu dökün ve ısınmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
4-Pandispanya piştikten sonra kalıptan çıkartın ve sıcakken keskin bir bıçak yardımı ile 3 eşit parçaya ayırın.
5-Krema için malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
6-Pastanızı yapacağınız kutuya bir yağlı kâğıt serin. İlk önce bir kat pandispanya sonra muhallebi sonra çilekleri dizin. İkinci kat pandispanyayı koyup muhallebi sürüp çilekleri dizin En son kat pandispanyayı da koyup muhallebi sürüp çilekleri dizin.
7-Tart jölesini ilk önce fırça yardımı ile çileklerin üzerine ve pastanın kenarlarına sürün. Kalan tart jölesini de pastanın üzerine dökün.
8-Buzdolabında 1 gece bekletin ve servis edin.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hemen her gün sitenize uğrayıp yazılarınızı sabah çayımla birlikte keyifle okuyorum. Bu gün eşinizin doğum günü nedeniyle yorum yazmak istedim, sevginizi eşinizi ne hoş kelimerle anlatmışsınız...Sıcacık.
Eşinizin (dolayısıyla sizin de) doğum gününü kutlarım
Sevgiler

Defne dedi ki...

Esine nice mutlu, saglikli yaslar diliyorum. SIkIntIlar hep olacak hayatimizda. Mesele; herseye ragmen iste boyle, onun varligininin sana kendi varligini hissettirebilmesi.

Dilerim hep mutlu olun.
Sevgilerimle.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Müge,
Sessiz bir takipçim ile tanıştım çok mutlu oldum,

Defneciğim,
Sıkıntılar hep oluyor evet ama hani hayat arada beyaz yüzünü de gösterse fena olmazdı...

Doğum günü kutlamalarınız için çok teşekkür ederim bu arada, eşim de çok mutlu oldu oğumgünü mesajlarınıza,

Sevgiler,

Defne dedi ki...

Papatyacigim, hayat beyaz yuzunu de gosteriyor emin ol ama sanirim herkes icin bunun bir zamani var. Deneyimle sabittir :). Bazen sabrimizi mi deniyor ne, hersey ustuste geliyor ve asilestiriyor bizi.

Hayatin beyaz yuzunu cabucak gostermesi dilegiyle... Sevgiyle kucakliyorum canim arkadasim. Hersey diledigince olsun.

gezicini dedi ki...

nice mutlu yıllara!
inşallah hep sağlıklı, huzurlu ve mutlu günleriniz olur,
sevgilerimle
gorki

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Defneciğim çok haklısın, söylediklerin çok doğru aynen senin gibi düşünüyorumve tam da dediğin gibi üstüste gelen şeyler ufak da olsa isyan bayraklarına yaklaşmamıza sebep oluyor, ama sen diyorsan ki deneyimle sabit, tamam; kişisel sabrımı da senin güzelim hatrın için kullanıyorum arkadaşım:)

Kocaman sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Gorki,

Çok teşekkür ederim, dileğim inşallah herkesin her istediği gönlünce olur..

Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatya'cığım eşinin doğum gününü kutluyor birlikte nice güzel doğumgünleri geçirmenizi diliyorum. Sevgiler,

Açalya dedi ki...

Ne guzel anlatmissin yine, esine ve dolayisiyla sana da nice mutlu yillar dilerim.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçinciğim, Açalyacığım mutlu dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)